Mijn tantes uit Gent

Mijn tantes uit Gent

woensdag 4 augustus 2010

SYNOPSIS


'Mijn tantes uit Gent' is een professionele en artistiek hoogstaande documentairefilm voor televisie (Canvas), internationale documentairefestivals, als opener voor debat op scholen, universiteiten, culturele verenigingen en andere maatschappelijke actoren.

In deze documentaire reconstrueren we de levensverhalen van de drie Marokkaanse zussen aan de hand van persoonlijke herinneringen en de herinneringen van diegenen die een belangrijke rol hebben gespeeld in hun migratiegeschiedenis. Door ze terug samen te brengen hopen we op een emotioneel weerzien waarbij nieuwe details aan het licht komen.

De sterke cinematografie en de overweldigende charmes van de Marokkaanse hoofdrolspeelsters zorgt voor er een emotionele band met het publiek. Iedereen zal zich kunnen inleven in wat het voor hen betekende te migreren. Hun verhalen zijn misschien zeer persoonlijk en specifiek, ze stralen een universele draagkracht uit.

Het achterlaten van het vaderland en de familie, het zoeken naar een manier om je thuis te voelen in het gastland, het omgaan met miscommunicatie, discriminatie en racisme, een toekomst proberen op te bouwen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Zaken die herkenbaar zijn voor elke migrant.

Het feit dat de zussen daar zo elk hun eigen kijk op hebben, maakt het des te boeiender. Aangevuld met verschillende Vlaamse getuigenissen en een historisch overzicht vanuit een Marokkaans perspectief maken het plaatje compleet.